symfony in progress

Az első után kicsit elmaradt a symfony2-ről a folytatás. A helyzet az, hogy a napokban fejezek be egy nagyobb lélegzetvételű projectet symfony2 alapokon. Ha azt lezárom, mindenképpen megosztom a tapasztalatokat! A honi hobbi project után azért sok megoldás született!

A mai agymenésem twitteren a következő témák körül forogtak:
– yaf nagyon jól néz ki (pecl-ben megírt MVC keretrendszer)! teljesítmény tesztek twitterpajtitól remélem érkezni fognak
– miért nem írnak több modult zend enginge-ben (c-ben) gyorsítva ezáltal a kódokat? minden adott! még akár 1 az 1ben átültethető lehetne a php kód, interface zend enginge alá.
– innentől gurult el a gyógyszer, egy mobilfejlesztő cégben ahol iphone kódokat túrunk, miért ne lehetne objective c-ben megírni a weboldalt?
– a múltkori crossplatform objective c kód után teljesen felvillanyozott az elgondolás, hogy objective c-ben írjak meg weboldalakat. Egyedül talán a doctrine-t kéne portolni objective c alá. iOS alatt a Core Data nagyjából teljesen megoldja az ORM kérdést. ezt kéne átültetni ebbe a környezetbe cserélhető DB backenddel (mysql, pgsql, oracle, sqlite stb). MVC elv nem tétel, más meg minden létezik lib szinten. max egy objc binding kell hozzá.
– későbbi megvizslatásra eltesszük a cappuccino-t és a frothkit-et. előbbi objective-j és kliens oldali kódot, javascriptet generál egy objective-cre hajazó kódhalmazból, utóbbi objective c és szigorúan szerver oldali. alaposabb ismerkedés és remélhetőleg egy éles project preview-ja közeljövőben érkezik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.