telefon mint hangkártya

A régi laptopomat használom újra. Azon viszont rossz a hangkártya. Mivel elég muzikális egyén vagyok, az egy hét csönd itthon kissé sok. Így adva volt a feladat, csináljunk az androidból hangkártyát. Ehhez csak a rygel és a rygel-properties programokat kellett feltenni, illetve a telefonra a UPnPlay programot. Így a számítógépen lévő zenéket out-of-the-box tudom hallgatni. Az még nem egészen megy, hogy a PulseAudio stream-et is továbbítsa. Bár létezik modul és a pavucontrol-ban meg lehet adni, hogy mint kimenet jelenjen meg a lehetőségek között, hang mégsem jön ki a torkán. Ugyan így a banshee-t is látja a telefonos app, hang viszont nem jön. Gyanítom ha felerőszakolnám rá a legújabb rygel-t (0.12-nél járnak, 11.10-ben viszont még csak 0.10 van), akkor működne.

M.j.: 11.10 előtti verzióval nem sikerült, hibaüzenetet dobott a rygel.
M.j.2: annyira megtetszett a dolog, hogy hirtelen egy HTPC-t vizionáltam aminek egy android tablet a “kijelzője”. Elgurult a gyógyszer…

One thought on “telefon mint hangkártya

  1. Ejj, ujra connor blog.
    Nem értem miért a legbonyolultabb megoldást használod. Ket lehetseges, de egyszerubb megoldas: – Csinálj egy Shoutcast stramet, és wifin már kész is a megosztás a gépedről.
    – Csinálj egy DLNA media streamet, és még filmet is nézhetsz a telón 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.