Hello Symfony2!

Még tavasszal kezdtem el foglalkozni a symfonyval. Mivel már akkor béta állapotban volt a kettes verzió, ezért leginkább azt fedeztem fel. Aztán annyira megtetszett, hogy a folkrádió újraírásánál is erre alapoztam.
Egy többrészes életszerű példán keresztül szeretném bemutatni, hogy mit tud és mit hol lehet benne megtalálni.

Telepítés

A symfony.com-ról kell letölteni a megfelelő fájlt. Abban az esetbe ha van telepítve GIT érdemes a without vendors verziót. Ez annyiban különbözik a másiktól, hogy a vendors könyvtárat, amiben az egész symfony lelke van, a netről szedi le és frissíti. Ez a parancs telepíti a vendorst:

bin/vendors install

A frissítés értelem szerűen update paraméterrel történik. Ha új verzió jön ki, elég ezt lefuttatni és a cache-t kiüríteni.

app/console cache:clear –env=dev

Az alkalmazás index a web mappa app.php vagy app_dev.php. Szabadon fel lehet venni új environmentet is és azt használni. A különféle környezetekhez lehet egyedi beállítást fűzni. Én például arra használom, hogy a migrációkor az adatbázis műveleteket ne naplózza. Ha ezt nem tenném meg, előbb utóbb bármekkora memória elfogyna, hiszen hatalmas adatbázist kell migrálni. Kezdetnek viszont teljesen elég a dev és a prod env.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.