Grub reinstall 2.2 teszt

Akadt néhány ötletem amit el lehetne végezni a grub újratelepítőn.
Az első ötlet az, hogy készítek egy grafikus felületet hozzá, majd ezt a felületet beépítem egy livecd-be, hasonlóképpen mint ahogy a jelenlegi ubuntu cd-k telepítő módban működnek.
Ha már dolgozom rajta, akkor megoldom a szabadon válaszható MBR-be való telepítést is, így ki lett egészítve a kód, most már minden merevlemezt végignéz.

Ehhez teljesen újra kellett írni, immáron pythonban a kódot. Ha már újraírtam kiegészítettem néhány plusz információval. Ahhoz, hogy biztosan jól nyerje ki az adatokat a merevlemezekről, egy kis tesztelésre hívnám fel az olvasóközönséget.
Az adatokat kinyerő részét különszedtem és feltettem ide (tehát grub reinstall parancsot nem futtat csak adatokat szed össze!!). Ezt leszedve, rootként futtatva a terminálban meg kéne nézni, hogy mindent megfelelően nyer-e ki. Ha valami hibaüzenet vagy rendellenesség adódik, azt nekem mailben visszaküldeni. connor [kuk] connor [..] hu

A kimenet kb így néz ki:

Lemezek: 
	Tipus: FUJITSU MHW2100BH,	Merete: 100.0 GB,	Eszkoznev: sda

Particiok: 
	Particionev: sda1,	Bootflag: nincs,  	Kaphat-e bootflaget: nem
	Particionev: sda2,	Bootflag: van,  	Kaphat-e bootflaget: igen
	Particionev: sda5,	Bootflag: nincs,  	Kaphat-e bootflaget: nem

Egyedül a kaphat-e bootflaget magyarázandó azt hiszem: akkor lehet egy partíciót megadni a grub-nak ha létezik a /boot mappa. Értelem szerűen ezt keresi a program.

Köszönöm!

ps: lassan kéne ezeknek a kis projecteknek egy weboldalt csinálni… 🙂

One thought on “Grub reinstall 2.2 teszt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.