hogyan rontsuk el ami működik?

Egy barátom útján ismertem meg a fotosokvilaga.hu oldalt ami annó egészen jó kis oldal volt. Aztán az oldalt lelkesedésből fenntartó tulaj hosszú idő után úgy gondolta, hogy az a rendszer amit használnak nem jó, újat kell csinálni.
Hosszas csönd és fejlesztés után készült el az ami most látható. Sajnos itt romlott el az egész.
Az addig rendben van hogy mindenki mindent lelkesedésből csinál de azért van egy bizonyos szint ami alá azért nem kéne adni. Gondolok itt a nyilvános php hibaüzenetekre, a kezdetben jól beállított mysql-re (max 3 db egyidejű kapcsolattal egy igen forgalmas oldalnál gyak. felér a halállal), kategóriánként a képek nevében az egyediség biztosításának hiányára, használat közben jelentkező tömérdek mysql hibára, szétesős menüre (teljesen szükségtelen lenne, mert csak egy fehér doboz) stb stb stb… A másik amit nem értek, hogy az oldalak migrációjakor miért kell kihagyni azt a lépést hogy az adatok migrálása az egyik rendszerből a másikba? Mindenki azt szajkózza, hogy “azt nem lehet”… Ezt sem fogom soha megérteni. (A hup.hu migrációjakor is a régi posztok szálkövetésének migrálása se lett volna 50 sor kódnál nagyobb.)

Ezek után el lehet képzeni, hogy mennyi volt a teljesítmény teszt (webstress), alkalmazás teszt és mennyire moduláris a kód.

Elszomorító. De tényleg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.