földből nyert energia

A Képmás lapot olvasgatva találtam egy érdekes cikket. Több számomra érdekes is szokott lenni, de ez most kiváltképp felkeltette az érdeklődésem. Egy szakmájában jártas ember írt, egy lehetséges alternatíváról ami kiválthatja a gázzal fűtést a házakban. Ez a hőszivattyú. Az elv igen egyszerű: ahol energia van onnan vonjuk el! Hol van energia? Kint a szabadban, a földben és a vízben. Az öltet egyszerű és briliáns. Mostanában úgyis emelkednek az árak, a gázár emelésre az emberek gatyája rá fog menni. Spórolni kell ahol csak lehet.
Eddig is léteztek alternatív energia források, csak a napkollektorral az a gond, hogy este és télen elég keveset süt a nap, vagyis az energia forrás megszűnik. Ezzel szemben ezek az energiaforrások mindig rendelkezésre állnak, így ha jól van kiépítve a rendszer akkor megfelelően melegen, vagy hidegen tudja tartani a lakást. A cég referenciái között van egy CBA áruházat építettek ki ilyen rendszerrel. Ha egy áruházat be lehet fűteni akkor egy kertes házat miért ne?
Édesapám már régóta fejébe vette, hogy ilyennel építi ki a ház fűtését, de eddig nem volt nagy a motiváció. Távolról igen szépen néz ki az egész, és látni benne további lehetőségeket.
Ha majd lesz tovább is a történet, akkor arról beszámolok.
A cég honlapja: http://www.geosolar.hu – nagyon sok és részletes az információ

9 thoughts on “földből nyert energia

  1. Végül is sejthető volt, hogy egy cégről beszélünk mert azért nem foglalkoznak még olyan sokan ezzel a témával.
    Hétfőn kiderül, hogy mi is az egész, mert Édesapám megy be hozzájuk informálódni…

  2. az hogy sok-sok millióba kerül, nem elhanyagolható. ha kiszámolod, lehet csak 20-40év alatt hozza vissza a beruházás összegét.
    drága.

  3. Nem hiszem (legalább is nem emlékszem), hogy ilyen nagy megtérülési időről lenne szó. Ha meg igen akkor sem tudod egészen pontosan kiszámolni, hiszen a gáz ára csak felfelé megy. A levegő ára viszont nem változik… Bár ki tudja?!
    Nálatok ott a pusztában elég előnyös lenne… 😀

  4. Ha érdekel részletesen a hőszivattyú, mint beruházás, akkor küldhetek ismertető anyagot.
    A Meditherm (Szikra Kft.) forgalmazza a készüléket és a megtérülési idő sem vészes.

  5. Köszönöm! Elméletileg Édesapám már járt a GeoSolarnál hétfőn, de még nem beszéltem Vele így nem tudom mit látott, hallott. Előbb megvárnám, hogy ott mit intézett, aztán meglátjuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.