esetem az ASUS laptoppal

Tisztelt cím_felkialtojel_

A tegnapi napon vásároltam egy K50IJ-SX009L asus laptopot, melyre előtelepítve linux operációs rendszer volt _zarójel nyit_redflag_zárójel zár_. Az egy dolog, hogy grafikus felület nélküli operációs rendszerrel árulnak egy laptopot 2009-ben, de a linux-szal telepített laptopon is van olyan hardware eszköz melyet nem támogat az operációs rendszer. Egészen pontosan a wifi és a hangkártya azok melyeket az újonnan feltelepített rendszer nem volt képes kezelni. Az interneten való tájékozódás után derült ki, hogy az ezen szériához értékesített hibásan kezelt eszközöket egyik linux terjesztés sem támogatja. Ezek után jogos a kérdés, hogy akkor hogyan képzelték azt, hogy a laptopot linux operációs rendszerrel értékesítik _kérdőjel_. Véleményem szerint ez teljes mértékben kimeríti a vásárlók megtévesztését.
Várom mielőbbi javaslatukat a probléma megoldására _felkialtojel_

Köszönettel_kettospont_
Gossler Károly

ui_kettospont_ a formot fejlesztő céget felvilágosíthatnák, hogy a kettőspont, felkiáltójel és a kérdőjel is írásjel. Köszönöm.

2 thoughts on “esetem az ASUS laptoppal

  1. 1. Ez egy aljas ügy és nem tudom mennyire hibás az Asus mint cég, vagy mennyire a van benne valaki az értékesítési láncból? Megnéztem az asus.com (Global) honlapot és ott az szerepel, hogy a K50IJ, de a K50IN, K50AB és K50C is Vista-val kerül forgalomba. Tegyük hozzá, itt is szerepel az “átváglak” mondat: All specifications are subject to change without notice.

    2. Ugyan fanatikus arch hívő vagyok, de linux futtatására szánt n.book vásárlásra csak úgy indulnék, hogy a farzsebemben ott lapul egy LinuxMint-es mini-dvd. Azt bedobva, könnyen meg lehet győződni mennyire kompatibilis a vas a pingvinnel.

    3.) A 2. pontban leírtak csak akkor vonatkoznak a wifire is, ha boltban van vezeték nélküli adó. Nem minden boltban van ilyen, főleg az e-boltokban nincs. Lásd. 4. pont.

    4.) Be kell menni akárhova ahol kapható a kiszemelt vas és van wifi. Próba, aztán meg lehet vásárolni máshol, ahol ócsó.

    5.) Vásárlás után mindig okosabb vagyok mint előtte, de a legokosabb mások vásárlása után vagyok. Lásd 1-4. pontok ;o)

    Ui: Ha belefutnék egy ilyen tőrbe, biztosan napokig törném a fejemet a bosszún és röpködnének a panaszlevelek összevissza, míg vissza nem kapom a pénzemet. Sok sikert.

  2. Nem csak az Asus csinálja ezt, az Acer szerint is a linux egyet jelent a windóz licensz hiányával, de csak ennyit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.