Nov25th

symfony in progress

by  connor

Az első után kicsit elmaradt a symfony2-ről a folytatás. A helyzet az, hogy a napokban fejezek be egy nagyobb lélegzetvételű projectet symfony2 alapokon. Ha azt lezárom, mindenképpen megosztom a tapasztalatokat! A honi hobbi project után azért sok megoldás született!

A mai agymenésem twitteren a következő témák körül forogtak:
– yaf nagyon jól néz ki (pecl-ben megírt MVC keretrendszer)! teljesítmény tesztek twitterpajtitól remélem érkezni fognak
– miért nem írnak több modult zend enginge-ben (c-ben) gyorsítva ezáltal a kódokat? minden adott! még akár 1 az 1ben átültethetÅ‘ lehetne a php kód, interface zend enginge alá.
– innentÅ‘l gurult el a gyógyszer, egy mobilfejlesztÅ‘ cégben ahol iphone kódokat túrunk, miért ne lehetne objective c-ben megírni a weboldalt?
– a múltkori crossplatform objective c kód után teljesen felvillanyozott az elgondolás, hogy objective c-ben írjak meg weboldalakat. Egyedül talán a doctrine-t kéne portolni objective c alá. iOS alatt a Core Data nagyjából teljesen megoldja az ORM kérdést. ezt kéne átültetni ebbe a környezetbe cserélhetÅ‘ DB backenddel (mysql, pgsql, oracle, sqlite stb). MVC elv nem tétel, más meg minden létezik lib szinten. max egy objc binding kell hozzá.
– késÅ‘bbi megvizslatásra eltesszük a cappuccino-t és a frothkit-et. elÅ‘bbi objective-j és kliens oldali kódot, javascriptet generál egy objective-cre hajazó kódhalmazból, utóbbi objective c és szigorúan szerver oldali. alaposabb ismerkedés és remélhetÅ‘leg egy éles project preview-ja közeljövÅ‘ben érkezik!

 

No Comments

There aren't any comments yet. Be the first!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *