Samba PDC

Több hetes szívás után végre sikerült teszt környezetben samba alapú elsődleges tartományvezérlőt felállítani. A helyzetet nehezítette, hogy annak előtte soha nem használtam LDAP-ot és az jelszóadatbázisnak vagy ldap vagy mysql alapúnak kellett lennie, és neten fellelhető 4-5 dokumentációból kellett összevadászni az informácót. Hogy a feltörekvő nemzedéknek ne legyen ezzel a jövőben gondja hamarosan publikálok egy részletes telepítési és beállítási útmutatást (viszont kimondhatatlan mámoros érzés több hetes szívás után hogy bejelentkezik a tartományba… :D).
Most jöhet a Novell NetWare migrálása.

5 thoughts on “Samba PDC

  1. Hú, Kedves Connor!

    Épp samba alapú tartományvezérlő létrehozásával kínlódom közel 2 hónapja, igaz, nem tudom teljes munkaidőmet rászánni.

    Megdobogtattad a szívem! Mikor dokumentálod?

    Üdv!

  2. Szia,
    Mivel még csak most (gyk: ma) fejeződött be menyugtató módon a migrálás és a teszt időszak, a hibajavítások, beállítások pontosítása eltart egy ideig. Ezért a dokumentáció szerintem két hét-egy hónap mire teljesen elkészül.
    De azóta már egy alap rendszer felhúzása egy óra alatt megy. 🙂

    c

  3. Helló, Kedves Connor!

    Immár szeptember huszonharmadika lőn, csak jelzem! Ami neked egy óra, azt az emberiség ezen a térfelén tudásra éhes halandók már reménykedve és epekedve várják!
    Hol tartasz? Ha nincs még kész, akkor elküldöd az első felét legalább levélben, hogy ha nem is teljesen, de kis részben osztozzunk a “viszont kimondhatatlan mámoros érzés”-edben?
    Vagy elküldheted esetleg címszavakban összefoglalva, röviden, lényegre törően, és ha már szakember vagy, amit nem értünk azt megfogalmazzuk, és megvitatjuk Veled, és legfeljebb együtt kihegyezzük! Nem?

    Várjuk, már többen, nagyon várjuk!

    -= Feltörekvő Nemzedék =-

  4. Igen az írás sajnos még nincs kész, de már látom az alagút végét. Még egy kis türelmet kérek! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.