Hírek az ubuntu háza tájáról

Néhány dolog ami mostantában történt:

  • Másfél nap hackolás után sikerült magyar nyelvű dokumentációt készíteni. Ez a rész mindig is problémás pont volt az ubuntu-doksi csapat számára hiszen a nagy erőfeszítéssel lefordított dapper dokumentáció is valamikor fél évvel utána készült csak el… Ráadásul a lp robotnak hála a doksi buildet kiegészítettem egy rosettából exportálással is, így mindig az aktuális állapotot fogom tudni elkészíteni (gyorsabb hibajavítás, mindig aktuális doksi stb). Hamarosan átvariálom a template-t (xsl) és igazítom az ubuntu arculatához.*
  • Ma frissítettem a robotot a 0.02a verzióra. Változások: get_packages metódust felváltotta a get_translations metódus. Utóbbi kezeli a lapozót és valamivel szebb a kódja mint az előzőek (getelementsbytagname-re épít, így hibatűrőbb), implementáltam a mailbox figyelést, így most már szabadon lehet exportálni bármit a rosettából, get_new_uploads metódus a csomag feltöltéseket hivatott leszedni és megjeleníteni**. A friss változat letölthető az előző linkről.
  • Ez ugyan, nem szervesen ubuntu téma de azért megemlítem: újra lesz szoftverhonosító hétvége, melynek programja a gnome user guide fordítása lesz. Ez két dologban érint engem: 1, megyek 2, valahogy ötvözni kell a régi, András által lefordított doksit a jelenlegivel és csomagot kell tudni készíteni belőle. Gábor kapcsolódó bejelentései első és végleges.
  • Gábor utánajárása és rugdosása hatására végre magyar a magyar mirror (http://hu.archive.ubuntu.com) . Köszönet érte az fsn-nek!
  • Lesz ubuntu póló, amit a polo kukac ubuntu pont hu címen lehet rendelni! Részletek: http://ubuntu.hu/polo

Egyenlőre ennyi.

* a következő amiben meg fogom kerülni az eredeti ubuntu kiadást az a ddtp lesz. Ott is valami elképesztő nagy töketlenkedés van. Aztán a deb csomagok majd a világuralom következik 🙂
** ezt egy következő elég izgalmas munkámhoz kellett elkészíteni. Részletek hamarosan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.