teljesebb magyar szótár firefoxhoz

Mióta kijött a firefox 2 és letöltöttem a magyar helyesírási szótárat, folyamatosan azon csodálkoztam, hogy miért ismer olyan kevés szót a thunderbirdhez képest. Eleddig az eszembe sem jutott, hogy a firefoxba is betehetem a thunderbird szótárállományát, de most kipróbáltam és működik!

Fogtam ezt a szótárat: http://www.mozilla.com/thunderbird/dictionaries.html,
és összegyúrtam ezzel: https://addons.mozilla.org/firefox/3386/,
a végeredményt pedig ide tettem fel: http://workshop.connor.hu/src/hungarian_dictionary-tb-dict.xpi

Biztos ami biztos akinek fel van téve az addons-on található az elébb szedje le és aztán tegye fel az én álltalam elkészítettet. Felelősséget természetesen nem vállalok a hibákért, nem teszteltem agyon. Első ránézésre úgy tűnik, hogy működik akit érdekel szedje le próbálja ki, és örüljön ha működik.

Viszont most már nem kell sokat várni és elérkezik a kánaán: folyamatban van ugyanis a myspell lecserélése a mozilla-ban hunspell-re, ami teljesebb és jobban működik elődjénél. Target Milestone ugyan még nincs megadva, de szerintem firefox 3.0 már ezzel fog érkezni (vagyis a mozilla 1.9).

5 thoughts on “teljesebb magyar szótár firefoxhoz

  1. Istenkirály vagy!!!

    Én is ezen gondolkoztam már egy jó ideje! A cégnél Outlook van, azt használom, de itthon T-bird fut és utóbbi magyar helyesírás ellenőrzője fényévekkel jobb az MS Proofing Toolsjánál. Ehhez képest a Firefoxos verzió csapnivaló volt, de sajnos a foximaxi nem ette meg a T-bird szpellcsekkerét.

    Most felraktam a te verziódat és eddig tökéletes!

    Köszi! 🙂

  2. Nincs mit! Nem volt sok idő megcsinálni, csak egy ötlet és 5 perc kellett. 🙂

    Használd egészséggel!

  3. szia,

    tervezed-e, hogy updateled a szótárt az új thunderbirddel való használatra is? a firefoxban remekül működik nekem, úgyhogy szívesen használnám a levelezőben is.

    köszi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.